Macarons
Godkväll alla ni!
Som jag skrev tidigare idag fick jag ju sluta tidigare ifrån skolan, så i de kusliga vädret tog jag tillfället i akt att ha en mys dag i soffan. Private practice och bakning har jag roat mig med idag.
Att baka mcarons var inte det enklaste jag gjort i mitt liv, men vilket ljuvligt resultat. Det roligaste med dessa små kakor är att man kan ändra om och blanda ihop nästan allt man kan tänka sig. Idag gjorde jag en test, chocklad/hallon macarons.

Tänkte bjuda er på receptet, det recept jag använde var från Leilas.se
Leilas macarons
Mandelkakor
- 3-4 ekologiska äggvitor
- ½ dl strösocker
- 125 g skållad och malen sötmandel
- 4 dl florsocker
- 2 tsk kakao
Smörkräm
- 100 g mjukt smör
- 1 ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ekologisk äggula
- 2 msk hallonsylt
- Några droppar valfri karamellfärg
Mandelkakor
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en fast maräng.
- Blanda försiktigt ner mandel, florsocker och kakao.
- Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
- Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
- Dra bort kakorna från pappret direkt och låt kallna.
Smörkräm
- Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Vispa ner äggula och hallonsylt.
- Färga eventuellt med karamellfärg.
- Spritsa ut krämen på undersidan av 25 macarons. Lägg resten över som lock.