Sanningen!

Jag har suttit och kollat å ett helt otroligt pogram här på kvällen, som på alla möjliga vis har inspererat mig. Buck, alla häst människor kolla på detta underbara program på svt1. Helt sjukt hur underbar han är.Han växte upp med en pappa som misshandlade honom och när han var i en viss ålder (kommer inte ihåg vilken) så fick han flytta till ett fosterhem. Där började han med hästar och idag resr han 9 månader om året och tränar folks hästar med dem. Helt sjuuuuukt!
Han sa så mycket bra saker en sak var "hästen avspeglar sin ledare" De är så sant.
När jag tog hem Vilma var jag fortfarande mycket osäker efter min tidigare häst Buz som värkligen satte min rädsla på prov. Jag har aldrig varit rädd för hästar, jag har till och medvarit så orädd så att jag nästan varit farlig. men när jag ite ens klarar att leda in min egen häst i stallet då jag har sådan ångest så är de illa. Så när jag hömtade hem vilma var jag otroligt osäker. Och även så var hon det, nu börjar vi sakta men säkert få en bra relation och litar mer och mer på varandra för varje dag som går men än är det mycket kvar innan vi är helt klara med tilliten. Men detta märks både påmig och hästen. Efter de här pogramet har jag så mycket tips på vad jag kan jobba med inte bara på häst ryggen utan så enkla saker som man kan ta nere på marken då man ska in i stalet eller något.
LYCKLIG att de finns människor som är som honom så otroligt bra med hästar och tar dom för exakt samma sak som vi människor. Under pogramet var de en hingst ( er ej häst männiksor en okastrerad hane) som var väldigt obehaglig. Så de till slut beslutade dom sig för att denna häst var tvungen att avlivas efter att ha bitit sönder ansiktet på en man. Dagen efter frågar enkvinna honom varför han (Buck) var så tålmodlig med hästen och snäll när de skulle lasta honom. Hon undrade varför han inte bara manade på hästen och lät dom köra iväg med honom? Han svarade att hur elak hästen än var skulle han aldrig vara så respectlös mot ett djur då han aldrig heller skulle vara de mot en människa heller! BRA svar tycker jag ;) Helt lycklig och gla i kroppen ska jag nu krypa ner under täcket och sova!
Tack Buck för att du MADE MY DAY :)