Underbar praktik och slutet på höstlov

Varje gång jag klickar in här blir jag förvånad att de är folk som går in och läser min blogg trotts att jag inte alls är trogen. På något vis faller bloggen alltid åt sidan och tiden bara går och går.
 
Så vad har hänt sedan i spetember? Att sy blev ett beroende, dock svårt utan en egen symaskin. Jag har varit på min första älgjakt. Jag har fyllt hela sjutton år alltså "bara" ett år kvar tills arton och körkort (får man hoppas). Varit på en underbar salong och haft praktik i två roliga veckor. Jag har haft en lugnt höstlov och jag ska i kväll på maskerad..
 

Så vi börjar från början. Sy? Hur kom jag på detta? Jag har inte en anning, blev ju sugen redan när jag testade på att sy mössor för länge sedan. Men som många av mina andra project lades de på hyllan en stund. Tills jag fick ryck och ständigt lånade Mias ( ägaren till stallet jag har Valle i) symaskin. Får be om ursäkt för all tid din symaskin inte fanns hos dig att nyttja Mia. Började sy mer och mer, och en kväll tog Emil insiativet till att kolla vad som egentligen var fel på våran symaskin hemma. Han är rätt händig min älskade. Och tro de eller ej men symaskinen som stått i säkert fem år fick plötsligt liv igen. Tror ni jag va lycklig och älskade honom lite extra just då? Absolut, dock varade inte symaskinens liv så länge då ett litet el fel fick maskinen att börja brinna. Och det var slutet på familjens symaskins karriär. Den står just nu och sammlar damm i ett hörn i källaren som så många år tidigare. Men inte fick jag sörja länge, på min födelsedag kom svärmor och svärfar med en tomte säck som var alldeles för nära i storleken av en symaskin. Och vad låg där i ? Jo men alldeles egena första symaskin. Generösa svärföräldrar och pojkvänn? Kan man säga, skaplig ångest inför jul och födelsedagar framöver. Så nu har ett sybord plaserarats i mitt rum och tygförådet börjar sakta med säkert fyllas upp. 
 
Vad fick jag mer? Efter min första älgjakt var jag ju bara tvungen att önska mig ett par ordentliga vandrings skor att ha i skogen. Det och mycket annat fick jag av familjen.
 
Två underbara veckor på praktiken har gjort mig gott, usch så kul jag haft och sista dagen gick jag med en klump i magen för att jag verkligen inte ville sluta. Något som har varit så underbart är det stora förtroendet jag fått under dessa veckor och all självsäkerhet som jag utvecklat genom just det. Klippningar, färg och styling med både hår och make har jag fått möjlighet att göra under tiden jag varit där. Några av de saker jag gjort ser ni nedan.
 
      Klicka på de små bilderna för att förstora.
 
 
 
Höstlovet har gått fort och jag har bara tagit det lugnt, ridit och tränat valle. Har dock inte nå bilder då jag alltid glömmer att ta kort i stallet. 
I kväll ska jag och Emil på maskerad då en av hans vänner fyller år och ska då ha maskerad. Jag som (HATAR) att klä ut mig eftersom att jag inte har någon som helst fantasi har typ slitit av huvudet på mig själv de senaste dagarna. Då symaskinen och jag suttit och tuggat ett ex antal timmar på tyger. Får se om vi fastnar på bild i kväll så slänger jag kasnke upp på våra outfits ;)